Apua sopivan asumispalvelun löytämiseen

Apua sopivan asumispalvelun löytämiseen

Apua hoitokodin tai sopivan asumispalvelun löytämiseen

Elämässä saattaa tulla tilanne, jolloin pitää löytää turvallinen, inhimillinen, kotoisa, lämminhenkinen, omaisystävällinen, hyvämaineinen jne. hoivapaikka tai asumispalvelupaikka läheiselle. Harva etsii hoivakotipaikkaa itselleen, mutta niinkin voi toki olla. Kun tällainen hetki koittaa, saattaa olla todella vaikeaa tietää, mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon ja osata kysyä, kun loppuelämän kotia valitaan. Voi olla sellainen tilanne, että kunnasta on saatu palveluseteli hoivakotipaikkaa varten, annettu lista kodeista, mistä voi valita ja hiukan tietoa, mitä palveluun pitäisi kuulua. Mitä silloin pitäisi tehdä? Valita halvin? Valita uusin? Valita kallein?

Ensin pitäisi selvittää perusasiat. Millaista kotia ja palvelua haetaan? Mitä asioita pidetään tärkeänä ja mitä asioita ei niin tärkeänä? Sen jälkeen otetaan selvää, missä kodissa ne tärkeät asiat varmasti toteutuvat ja missä ei. Lopuksi varmistutaan siitä, että muut perusasiat on palveluntuottajalla kunnossa.

Sopiva asumispalvelu

Miten tämä kaikki saadaan selville? Tutustumalla yrityksen nettisivuihin? Kyllä, mutta se ei riitä. Jos halutaan olla varmoja, että kodissa saa esim. hyvää kotiruokaa, pitää tehdä hiukan salapoliisityötä. Jos on tärkeää, että uudessa kodissa saa nukkua aamulla pitkään ja katsella illalla televisiota myöhään, pitää varmistaa, että näin on. Samoin varmistetaan kaikki muutkin asukkaaksi tulevalle tärkeät asiat. Pitää siis olla yhteydessä eri vaihtoehtoihin ja kysellä aktiivisesti. Pitää osata kysyä oikeat kysymykset ja pyytää dokumentit, jotta voi tarkastaa, pitääkö luvattu asia paikkansa. Ja lopuksi, pitää mennä käymään parhaalta tuntuvassa paikassa ja katsoa, miten siellä otetaan vieraat vastaan. Pitää kuulostella miten jutellaan, miten puhutaan muille asukkaille, miltä tuoksuu, onko kuuma tai kylmä, näkyykö hoitajia jne. Jos vielä näidenkin toimien jälkeen on epävarma olo, kysellään lisää.

Paljon siis pitää tietää ja selvittää, jotta voi olla varma, ettei tule pahasti petyttyä valinnassa. Pettymys tulee varmasti, jos ei ole selvitetty omia toiveita eikä tulevan asuinpaikan tarjontaa. Jos on vaan oletettu ja luultu. Kuunneltu mainospuheet, mutta ei esitelty omia toiveita ja odotuksia.

Nyt on mahdollista saada apua etsintään ja löytämiseen. Minulla on 30-vuoden kokemus alalta. Olen luotsannut erilaisia hoito-, hoiva- ja palvelukoteja ja kehittänyt asumispalveluita. Osaan kysyä oikeat kysymykset, osaan tulkita vastaukset ja pyytää tarvittavat dokumentit ja lukea ne. Osaan auttaa kaikessa tarvittavassa, jotta voimme yhdessä arvioida, onko palvelu sopivaa ja halutut asiat olemassa. Autan myös siinä, että saadaan neuvoteltua mahdolliset lisäpalvelut asukkaalle, jos peruspalvelut ei kata kaikkea toivottua. Autan tarvittaessa palvelusopimuksen tulkinnassa ja olen halutessanne mukana palvelusuunnitelmaa tehtäessä.

Minulle saa soittaa ja laittaa sähköpostia. Ole yhteydessä ja kysy lisää, autan mielelläni.

Kaisa Aare-Puff

Terveisin Kaisa
kaisa.aare-puff@kototiimi.fi
p. 0440292077