Kototiimi luo uudenlaisen palveluratkaisun

Kototiimin tarina syntyi tarpeesta tehdä jotain uudella, mutta todella vanhalla tavalla. Kahvitauolla istui muutama kokenut hoitaja. He olivat pahoillaan ja huolissaan kotihoidosta kantautuvista haasteista. Syntyi keskustelua siitä, millaisia palveluiden pitäisi olla, jotta niitä haluaisi hankkia omalle läheiselleen. Mitä on turvallisuus, ihmisyys ja itsemääräämisoikeus kotihoidossa ja palveluasumisessa? Ajatus ihmisläheisen, turvallisen, tutun ja asiakasta kuuntelevan kotipalvelun tärkeydestä nousi päivittäin. Kohtasimme hoitotyössämme päivittäin vanhuksia, jotka olivat asuneet kotonaan pitkään puutteellisen palvelun varassa ja tunteneet olonsa turvattomiksi, tarpeettomiksi ja yksinäisiksi. Perustajista Kaisa oli jo valmiiksi yrittäjä hoitoalalla, joten vuonna 2013 päätös alkoi vahvistua ja lopulta Kototiimi perustettiin tuottamaan kotipalvelua ja kotisiivousta. Kaikilla osakkailla oli ajatus olla mukana luomassa sellaista palvelua, joka vastaisi annettuun palvelulupaukseen ”lempeästi lähellä”. Näin oli Kototiimin tarina alkanut ja saimme toteuttaa sitä, mitä olimme suunnitelleet.

Mutta sitten tuli Korona ja oli aika muuttaa toimintatapaa.

Joustavaa palvelua

Huomasimme, että suomalaisesta palvelukentästä puuttui joustava, välimallin ratkaisu hoivaan: kaikki eivät pärjää perinteisen kotipalvelun turvin, eivät selviydy arjen haasteista, mutta eivät myöskään tarvitse tehostettua palveluasumista. Näimme, että tarvitaan asumisvaihtoehto oman kodin ja ympärivuorokautisen asumispalvelun välille. Palvelua, joka joustaa ja jota voidaan räätälöidä tarpeen mukaan sopivaksi.

Tiedämme, että osa ihmisten voinnin heikkenemisestä johtuu sosiaalisen kanssakäymisen puutteesta, yksinäisyydestä ja turvattomuudesta. Osa voinnin heikkenemisestä voi johtua masennuksesta, tarpeettomuuden tunteesta tai tunteesta, ettei elämällä ole enää mitään tarjottavaa. Meille kaikille on tärkeää olla osa jotakin mielekästä yhteisöä. Yhteisöä, jossa halutessaan löytyy juttukavereita ja jossa välitetään sekä katsotaan toistemme perään. Ennen vanhaan naapuri saattoi ikkunasta tarkistaa, tuleeko naapurin piipusta savua eli ollaanko siellä jalkeilla. Meillä Kototiimissä se nykyään tarkoittaa huolenpitopalvelua, jossa me katsomme ja kuulostelemme perään. Tämä luo läheisyyttä ja turvallisuuden tunnetta.

Meille on tärkeää, miten onnistumme asiakkaamme kuuntelemisessa, itsemääräämisoikeuden toteutumisessa, ihmisarvon kunnioittamisen näkymisessä sekä työntekijöiden ehdottomassa luotettavuudessa.

Tule tutustumaan niin kerromme palveluistamme tarkemmin!

Tarina nimen takaa
Tarina nimen takana
Keisarinkodon turvalliset Keisarinnat

Maaliskuussa 2021

Keisarinkodon turvalliset Keisarinnat